Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

miercuri, 20 august 2014

VÂRFULEŢUL CEL VITEAZ

Ieri după-amiază sau chiar mai spre seară, o veste cutremurătoare a zguduit din temelii redacţiile tuturor publicaţiilor şi televiziunilor (de sport): Keşerü nu e titular! 

Cum?! Keşerü?! Rezervă?!? Nu se poate!! Revoltător!!! Incompetenţă!!! Mai mult decât atât: trădare curată! Aranjament ordinar! Meciul a fost vândut! Ruşine, ruşine, ruşine, de cinci ori RUŞINE!!!! Gâlcă, Gâlcă lasă-neee!

Pentru cei mai puţin familiarizaţi chiar şi decât mine cu caricatura de campionat intern de trosbal (un fel de sport bizar, vag asemănător cu fotbalul european, însă pentru care trebuie să plăteşti din greu la societăţile de cablu autohtone chiar şi ca să NU îl urmăreşti), Keşerü este un component oarecare al echipei Steaua Bucureşti, care, în ciuda rezonanţei numelui, nici măcar nu e vreun cunoscut (oricum altora, că eu abia acum am auzit de el!) internaţional maghiar, ci un românaş get-beget, doar născut mai la Oraaadea, dar care s-a distins în ultima etapă prin marcarea a nu mai puţin de şase goluri (dintr-o lovitură) în poarta megaformaţiei de renume mondial, fostă câştigătoare a Cupei Presei la oină, Pandurii Târgu Jiu. Adicătelea un fel de aproape croitoraşul cel viteaz, mai ales dacă şi cel de-al şaptelea său şut spre peluza din spatele buturilor echipei oaspete s-ar fi nimerit pe direcţie aproximativ centrală (+/- 7,32 metri) şi la mai puţin de 2,44 metri de sol. Pe scurt, mult aşteptatul nou Gică Hagi, cu care comentatorii s-au grăbit să-l compare, şi viitoarea speranţă născută moartă (că “puştiul” are deja aproape 28 de ani) a echipei naţionale. Nea Piţi, sper să nu dezamăgeşti o ţară întreagă neconvocându-l sau ţinându-l şi matale mai mult pe bancă!

Din fericire pentru antrenorul Stelei, care astfel a scăpat de linşaj (măcar mediatic), aseară lucrurile s-au terminat, grosso modo, cu bine, bucureştenii învingând cu 1-0 celebra formaţie de top din Bulgaria, … (pe moment îmi scapă numele), graţie golului înscris de Chipciu, printr-un procedeu tehnic aparte, foarte asemănător cu ceea ce în jargonul de specialitate se numeşte “chiflă”, după ce momentul propice unui şut adevărat spre poartă fusese ratat, spre surpriza întregii linii defensive a bulgarilor. Mare fotbalist şi ăsta! Aproape că-mi pare şi rău pentru toate vorbele urâte rostite la adresa lui în precedentele 87 de minute ale partidei (când, printre altele, a ratat un penalty), ca şi în următoarele două, plus prelungiri. Asta mai cu seamă că boscoroditul de serviciu, Cristi Tănase, n-a evoluat, fiind accidentat, spre disperarea aceloraşi jurnalişti, dar şi suporteri, care altfel îl înjură meci de meci, pe bună dreptate, dar acum îi duceau amarnic dorul. Că aşa-i (şi) în fotbal!

Niciun comentariu: