Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

miercuri, 7 noiembrie 2012

NIMIC DESPRE OBAMA

Uitându-mă aseară – mai cu coada ochiului şi cam pe sărite, pentru că mi s-a părut mai interesant şi mai lipsit de emoţii pentru mine celălalt derby al zilei, Real Madrid – Borussia Dortmund – la meciul de Liga Campionilor dintre Manchester City şi Ajax, încheiat cu noroc pentru gazde (care oricum sunt ca şi eliminate) 2-2, mă gândeam (o dată în plus) cât de bine seamănă în ultima vreme campionatul din Anglia cu cel din… România. La fel ca şi la noi, unde în anii din urmă au răsărit tot soiul de ciupercuţe care mută munţii un sezon-două pe plan intern, gen Unirea Urziceni, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, CFR Cluj, Pandurii, dar singura echipă serioasă, care mai mişcă (şi) pe plan european e tot eterna Steaua, şi la ei există cam o singură Manchester, şi anume United, celelalte nescăpând mai nicio ocazie să se facă de râs.

O altă asemănare ar fi arbitrajul, prestat în multe meciuri de “cavaleri ai fluierului” la fel de idioţi ca şi cei de pe la noi, doar că nesuspectaţi de nimeni că ar face jocuri necurate în favoarea cuiva. De exemplu, meciul de sâmbătă, de la Manchester, dintre Arsenal şi United, dincolo de faptul că a reprezentat una dintre cele mai categorice şi mai umilitoare înfrângeri cu… 2-1 pe care le-am văzut încasate vreodată de echipele mele favorite, gazdele ratând o mulţime de alte ocazii, inclusiv un penalty executat pe lângă poartă de Rooney, iar Tunarii marcând golul “de onoare” în prelungiri, a demonstrat că Arsenal a devenit o echipă cu adevărat mică în Premier League. Nu mă refer (doar) la evoluţia sa, ci (şi) la atitudinea arbitrilor, care, deşi oricum nu mai era nevoie, au defavorizat-o, judecând multe faze ca nişte “găzdari” ordinari de prin Divizia C de la noi. Cel puţin doi jucători de la United, şi mai ales “trădătorul” Van Persie, care a avut o intervenţie criminală asupra fostului coechipier Sagna, ar fi trebuit eliminaţi direct încă din prima repriză. În schimb, a fost eliminat Wilshere, de la Arsenal, în a doua.

În cu totul şi cu totul altă ordine de idei, nu ştiu ce fătucă de paişpe ani cooptată de cel mult două zile în redacţia celor de la Digi Sport s-o fi ocupat să pună titlurile peste comentariile celor din studio la pauză şi la finalul meciului (de Man. United - Arsenal vorbesc), dar ele se refereau obsesiv pe de-o parte la pierderea titlului de către Arsenal, iar pe de alta la pasul decisiv spre el făcut de United. Asta în condiţiile în care de-abia s-a ajuns la etapa a zecea din treizeci şi opt (!), iar diferenţa dintre cele două protagoniste e deocamdată de numai nouă puncte. Plus că Chelsea şi City sunt la un punct-două de United. Se prea poate să fie adevărat că “Van Persie o elimină pe Arsenal din lupta pentru titlu”, dar nu fiindcă i-a administrat sâmbătă un gol, ci pentru că a părăsit echipa la începutul sezonului!

Niciun comentariu: