Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

marți, 20 martie 2012

UN RECORD MONDIAL

O altă replică memorabilă din filmul “Capcana mercenarilor” este aceea rostită tot de personajul interpretat de Amza Pellea atunci când află despre moartea unui camarad de arme: “Păcat. Era singurul individ în stare să-njure o oră-ntreagă fără să se repete”.

Ei bine, într-o lume, şi în orice caz într-o ţară în care am ferma convingere că nu există politician care să nu mintă, chiar cu neruşinare, Traian Băsescu este singurul în stare ca timp de o oră-ntreagă, cât durează un interviu la TVR, s-o facă mai des decât respiră. Aseară, de pildă, pe socotite, a tras aer în piept de mai puţine ori decât numărul de gogoşi turnate. A te apuca să le analizezi pe larg, bob cu bob, mi se pare un demers la fel de zadarnic şi chiar prostesc precum acela de a le explica unor adulţi că Pământul e rotund, sarea e sărată, apa este udă, cerul e albastru, focul e fierbinte sau doi plus doi fac patru. Lucruri limpezi ca lumina zilei pentru orice om de bun-simţ, dar în veci de neînţeles pentru alde Pora, Cristoiu, Turcescu, Tăpălagă, Turturică…


P.S. Cititorii care la ultima parte a prezentului articol au avut de adus obiecţii de genul: Pământul nu-i rotund că-i mai turtit la poli, sarea este acră dacă-i de lămâie, apa nu e udă atunci când e îngheţată, cerul este gri dacă e înnorat, focul nu-i fierbinte dacă e departe sau doi plus doi fac şase în anumite circumstanţe... n-au decât să se ia de mână cu cei enumeraţi.

6 comentarii:

Bogdan.Cretu spunea...

Din moment ce in Romania la TV se perinde doar niste pseudo-pupu, adica nimic adaugat cu degeaba (vorba unui prieten), avem niste reactii din astea de 2 lei. Astept sa vad si eu o reactie pertinenta si transanta din partea unui "deontolog". Probabil in alta viata..

e-Xtrema spunea...

@Bogdan.Cretu
Ei, mai sunt şi excepţii… Puţine, rare şi sporadice…

Bogdan.Cretu spunea...

cam care ar fi exceptiile?

e-Xtrema spunea...

@Bogdan.Cretu
Păi sunt aşa puţine, rare şi sporadice că acum nu-mi vine în minte niciuna.

Bogdan.Cretu spunea...

Singurii care imi vin mie in minte ca aveau ceva cojones erau Tuca si Calinescu. In rest pace si prietenie.

e-Xtrema spunea...

@Bogdan.Cretu
Mda...