Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

vineri, 12 decembrie 2008

RĂII RĂILOR

După ce în ultimii doi-trei ani au fost înfieraţi cu mânie capitalistă, înjuraţi şi blestemaţi de te miri cine că au trădat idealurile dreptei, zilele acestea liberalii sunt puşi încă o dată la zid, şi mai dihai, de aceiaşi, pentru că, deşi răi cum nu s-a mai pomenit, ar fi fost totuşi numai buni de o guvernare tot de dreapta, alături de PD-L, însă nedorind să o întregească fericit cu amărâtele lor de 18 procente s-au dovedit a fi încă şi mai mârşavi decât culmea mârşăviei pe care ai fi zis că deja o atinseseră. Ei bine, nu încă, ci de-abia acum. Deşi niscai firave speranţe pentru guvernarea aceea de dreapta la care totuşi să participe şi ei – haideţi măăi, vă rugăăm nooi frumooos – parcă ar mai fi...

***

Viorel Hrebenciuc se dă mare salvator al PNL, pretinzând că dacă n-ar fi fost el şi colegii săi mai puţin rozalii din PSD, s-ar fi adoptat un sistem electoral de-ăla rău, a la Băsescu, de n-ai mai fi prins picior de liberal prin Parlament. Pe jumătate afirmaţia lui face oarece sens, dar pe jumătatea cealată e o minciună sfruntată prin omisiunea unui detaliu mărunt dar esenţial, şi anume că la vremea când se dezbătea adoptarea unuia sau altuia din sistemele de vot uninominal, optându-se până la urmă pentru cel de acum, PSD-ul însuşi figura prin sondajele de opinie cu cel mult 20%, în timp ce PD-L-ul zburda pe la 45-50%, ceea ce l-ar duce pe orice om cu scaun la cap la concluzia că de fapt pesediştii îşi păzeau propriile zone dorsale şi îi cam durea tot acolo de ale liberalilor.

***

Apropo de Hrebenciuc, dacă timp de aproape doi ani au respins cu vehemenţă şi pe alocuri chiar indignare orice acuzaţie că ar fi avut o înţelegere “pe sub masă” cu liberalii pentru a-i ajuta să rămână la guvernare, pesediştii strigă acum peste tot că aşa a fost, şi că ingraţii lor aliaţi i-au trădat după alegeri, refuzând să continue şi la lumină, încă patru ani, fructuoasa colaborare, pe care de altfel nici n-o recunosc. Indiferent care este adevărul adevărat, tare aş vrea să ştiu şi eu când au minţit cu neruşinare pesediştii: acum (singuri) sau de-a lungul celor doi ani (cot la cot cu liberalii)?

Niciun comentariu: