Bucureşti, România
E-mail: blogziar@yahoo.com

joi, 17 mai 2007

Uriaşa ipocrizie II: Minciună, diversiune şi demagogie

Cea mai “mică” dintre acuzaţiile aduse de către susţinătorii lui Traian Băsescu celor 322 de parlamentari care au avut altă opţiune decât ar fi poftit domniile lor, în afară de faptul că sunt hoţi, ticăloşi, oligarhi etc., este că ar fi votat pur şi simplu la comanda şefilor de partid, precum “maimuţoii”, deoarece au fost aleşi pe mult hulitele liste. Ca nişte discuri de patefon stricate, pe(le)diştii repetă, unul câte unul şi în cor, la nesfârşit, că respectivii nu s-au consultat cu alegătorii din propriile circumscripţii înainte de a aproba propunerea de suspendare.

La o cât de sumară analiză se va vedea limpede că şi această idee este absurdă şi cu siguranţă ipocrită. În primul rând, nu reiese de nicăieri că senatorii şi deputaţii PD şi PLD înşişi s-ar fi consultat cu alegătorii lor mai mult decât ceilalţi. Poate ar fi avut surprize! Apoi, trebuie spus răspicat că dacă au existat parlamentari care să voteze în bloc, la comandă, “cu bilele la vedere” – după ce iniţial ameninţaseră că, tot în bloc, vor părăsi de-a dreptul sala de şedinţe pentru a-şi manifesta chiar mai ostentativ opoziţia, aşa cum au făcut-o în cazul învestirii Guvernului Tăriceanu II – au fost tocmai cei democraţi şi liberal-democraţi!

Lipsa (premeditată?) de logică a taberei băsesciene se împleteşte însă perfect cu minciuna sfruntată. Prima se manifestă atunci când fanii preşedintelui suspendat susţin că lucrurile ar fi stat diferit dacă aleşii pesedişti ar fi votat după cum le dicta conştiinţa, fără constrângeri de partid. Domniile lor se prefac a uita că PSD este de facto inamicul lui Băsescu, pe care nu l-au vrut niciodată preşedinte, aşa încât orice prilej de a-l detrona nu putea decât să-i bucure. Cu sau fără ordin, orice pesedist “responsabil faţă de alegătorii săi”, aceia care au votat cu Năstase în 2004, era firesc să-l dorească suspendat pe Traian Băsescu.

Minciuna apare atunci când vine vorba de PNL şi UDMR. Ambele formaţiuni au anunţat, în urma întrunirii forurilor de conducere, că lasă deplina libertate reprezentanţilor din Parlament să voteze fiecare după cum crede de cuviinţă. La vremea aceea erau chiar acuzate că nu au curaj să-şi asume clar responsabilitatea pentru suspendare, tocmai pentru că în interior părerile erau împărţite. Prin urmare, liberalii şi maghiarii au votat la liber şi... s-a ajuns la 322.

În concluzie, absolut întregul eşafodaj prin care Traian Băsescu şi prietenii săi politici au încercat să-şi discrediteze adversarii se bazează numai pe minciună, diversiune şi demagogie. Aşa încât... are 79,1% şanse de succes!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

zero comentarii.....tot atat cat valoreaza articolul!

Unknown spunea...

Pai,,,, votul Pro-Basescu, ce-ti spune - mai "inteligentule"??? Incerci tu un sofism conceptual, dar mai mult decat sa bati campii nu reusesti!!!